Mersin’de Hz. Muhammed’e hakaret videosu çekip görüntüleri sosyal medyada paylaşan Kemalist Ferdi Kale, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Sözde özgürlük adına İslamiyet ve Müslümanlara hakaret ve küfür edenlere göz açtırılmıyor. Bunlardan birisi de k.atatürk imzalı tişörtü ile Hz. Muhammed’e hakaret ve küdür eden video çekip sosyal medyada yayınlayan Kemalist Ferdi Kale’de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak hapishaneye gönderildi.
MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ SAHİP ÇIKTI
Sosyal medyada yayınladığı video ile Hazreti Muhammed’e hakaret eden Ferdi Kale, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın açıklaması yaptı. Tüm Türkiye’de tepki çeken sözlerin sahibi Ferdi Kale, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamanın ardından çıkışta emniyet mensupları tarafından gözaltına alındı. Bahse konu video ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ”2017 yılında işlem yapıldı” dediği Kale’nin rahat tavırları dikkat çekti.
Türkiye’yi ayağa kaldıran hakaretlerin sahibi isme Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin sahip çıkması da eleştirilen bir diğer konu oldu. Gazeteciler Cemiyeti’nin İslam Peygamberi hakkında bir çok iftira ve hakarette bulunan Kale’ye basın açıklaması yaptırma hakkının olmadığı vurgulandı.
HZ. MUHAMMED’E AĞIR HAKARETLERDE BULUNDU
İslam Peygamberini hedef alan Ferdi Kale, ”Bırakın bu Arap yalamayı, gitmeyin arkasından” diye konuştu.Merkezi Mersin’de olan Türk Birliği Teşkilatı Genel Başkanı ve Mersin’de Ferdi Kale, Hz Muhammed’in 9-12 yaşlarında 30 tane eşi var. 30 cariyenin haricinde 70 tane kölesi var. Öyle hurma yemiş, çadırda yaşamış falan filan yok öyle. Sen alıyorsun 30 tane karı harem kuruyorsun. 9 yaşında 12 yaşında 30 kişilik. Ben öldüğümde kimse benim eşlerimi almasın. Bırakın bu Arab’ı yalamayı, arkasından gitmeyi” dedi.
MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ
Skandal ifadelerin sahibi yaptığı konuşmalarda ayrıca Recep Tayyip Erdoğan’ı asmakla tehdit ediyor. Kendisini M. Kemal’in askeri olarak nitelendiren Ferdi Kale, isyan çağrısı yapıyor ve mevcut yöneticileri de hainlikle suçluyor.
KEMALİST VE SÖZDE TÜRKÇÜ
Mersin’de Hz. Muhammed’e hakaret ettiği video çekip görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Ferdi Kale’nin tişörtünde k.atatürk yazması ve sosyal medya hesaplarında da ‘Ferdi Kale Türkçü Başkan’ yazması dikkat çekti. Kale Mersin’de psikoteknik merkezi işletmeciliği yaptığı ve Ergenekon Türkçüler Derneği adlı bir derneğin başkanı olduğu öğrenildi.
İYİ PARTİLİ VE ATATÜRKÇÜ
Peygamber Efendimize hakaret videosu çeken Ferdi Kale’nin bir kilise önünde poz verip fotoğraf çektirdiği ortaya çıkarken, yine sosyal medya hesaplarında İYİ Parti paylaşımları nedeniyle İP destekçisi olduğu öğrenildi. Kaya, ayrıca sosyal medya hesabında Anıtkabir’i ziyaret ederken dikkat edilecek konuları şu şekilde sıraladığı görülüyor:
“HANIMI DA GÖNDERECEKSİN KUAFÖRE O DA SAÇINI BAŞINI DÜZELTECEK”
“Anıtkabire öyle Bayraklı Sahiline mangal yakmaya gidilir gibi gidilmez! 2-3 gün önceden gideceksin adam gibi saç sakal traşı olacaksın. Hanımı da göndereceksin kuaföre o da saçını başını düzelttirecek. Çoluk çocuk aynı şekilde. Kunduralar boyanacak Sabah erken kalkıp sakal traşı olacaksın. Koyu renk takım elbise giyip, kravat takacaksın. Yakana da Atatürk rozetini. En yakın çiçekciden en az adam başı birer karanfil alacaksın. Araban ile gidiyorsan. Anıtkabire 1 km. kala radyonu cd çalarını kapatacaksın. Öyle ! Aslanlı yola gireceksin. O yol 5 santimlik çim boşluğu bırakılarak döşenmiştir. Kafanı yerden kaldırma diye….”
SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ
Hz. Muhammed ile ilgili birden fazla hakaret videosu olan Ferdi Kale için sosyal medyadan Ferdi Kale Tturuklansı tagı yanı sıra çok sayıda tepki gösterildi.
Mersin'de Peygamber Efendimize ﷺ hakaret ettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Ferdi Kale, gözaltına alındı. pic.twitter.com/Lfop7mChhw
— Selâmi Haktan (@slmhktn) December 21, 2020
Türk Birliği Teşkilatı Genel Başkanı #FerdiKale denen alçak efendimiz (SAV) hakkında hakaretler ediyor bu alçak ve şerefsiz haysiyetsiz derhal tutuklanmali. #ferdikaletutuklansin @EmniyetGenelMud pic.twitter.com/vqHyxIQcNM
— Ayhan Çelik (@AyhanSteel) December 20, 2020
Müslümanların Dünyevileştiği Bir Ülkede Ferdi Kale Gibi Kâfirler Kutsalımıza Dil Uzatırlar Tabi!
Alçak #FerdiKaleTutuklansın ve 1.5 Milyar Müslümanın Peygamberine İftiralar Eşliğinde Hakaret Etmenin Bedelini Ödesin.. pic.twitter.com/ll6XIqPFSg— Emrullahi Net (@Bave_Hamza) December 20, 2020
BU BİR İHBARDIR
Peygamber efendimize hakaret eden
Mersin'de sürücü kursu sahibi Ferdi Kale adlı şerefsiz
Acil Tutuklansın @SiberayEGM @EmniyetGM pic.twitter.com/MU0OX3rWjp— Dudu Tekin DB (@TekinDudu) December 19, 2020